TRY & PLAY

Het atelier van Catherine Janssens biedt een selectie aan violen, altviolen, cello’s en bijpassende strijkstokken volgens de noden van elke muzikant, en in een brede waaier aan prijzen. Wij adviseren instrumenten op basis van een analyse van jouw persoonlijke klank, wensen en ambities, en doen dat met een nieuwsgiering maar ervaren oor.

Het atelier presenteert in de eerste plaats instrumenten van hedendaagse bouwers, maar je vindt bij ons ook gerestaureerde antiek instrumenten en studieviolen gemaakt met respect voor het ambacht. Wij begeleiden je met zorg in jouw zoektocht naar je volgend instrument of strijkstok.

Ontdek onze instrumenten

FEEL & LISTEN

Een degelijk instrument of strijkstok hoort goed te zijn afgesteld en comfortabel te spelen. Een aantal kleine aanpassingen aan de stapel, de kam, de toets, de stemsleutels, de snaarkeuze, het staartstuk, de boog enz. kunnen een groot verschil maken en je klankproductie en speelbaarheid aanzienlijk verbeteren.

Wij informeren en adviseren je met de grootste zorg over de mogelijkheden om jouw instrument/boog te optimaliseren, en vinden het belangrijk dit de doen zonder dogmatisme en met respect voor de integriteit van jouw instrument.

CARE & PROTECT

Een goed gebouwd instrument zal ons overleven! Het is dus essentieel ervoor te zorgen dat het op een kwalitatieve manier kan worden doorgegeven aan de toekomstige generaties. Ons atelier biedt daarvoor passende reparaties, onderhoud en essentiële accessoires aan.

Ook wat het onderhoud van je strijkstok betreft kan je op regelmatige tijdstippen bij ons terecht. De Frans strijkstok maker Eric Fournier komt maandelijks naar onze atelier om top kwaliteit verharing en andere reparaties of aanpassingen aan je strijkstokken uit te voeren.

Voorts bieden we professionele hars van het merk Leatherwood Bespoke Rosin aan, stellen we evaluaties voor verzekeringen op en brengen je in contact met een gespecialiseerd makelaar.

Download het verzekeringsaanvraagformulier.